Nyttig å vite om bildekor

Vi mottar mange av de samme spørsmålene om bildekor fra våre kunder. Her er de mest vanlige spørsmålene.

Blir det skader i lakken av bildekor?

Nei, det blir ikke skader i lakken av bildekor. Bildekoren fungerer som et beskyttende skjold, men lakken rundt vil tæres av tidens tann. Derfor vil det kunne bli nyanseforskjeller mellom der dekoren har sittet og området rundt. Ved å polere området grundig vil nyanseforskjellene forsvinne.

Kan man benytte høytrykkspyler på bildekor?

Ja og nei. Bildekor tåler høytrykkspyling med kaldt vann, men dersom høytrykkspyleren har varmt vann (steamer) vil det kunne bli skader i dekoren. Varmt vann og høyt trykk kan føre til at dekoren løsner. Generelt er det fornuftig å holde god avstand til bilen når man benytter høytrykkspyler.

Er det stor forskjell på kvalitet?

Ja, det er det. Det finnes to typer folie; støpt folie og valset folie. Støpt folie er et materiale som ikke endrer seg med tiden og har lang holdbarhet sammenlignet med valset folie. Expon AS benytter kun støpt folie fra kvalitetsleverandører.

Hvor lenge sitter folien?

Bildekor har en levetid på minst 5-7 år. Dekoren vil sitte lenger enn dette. Etter 5-7 år kan fargen endre seg noe, anhengig av hvor utsatt dekoren er for UV-stråler.

Hvordan fjerner man bildekor?

Limet på dekoren slipper ved høy varme. Vi benytter tapetfjerner/dampkoker slik at dekoren løsner. Dette er en skånsom og effektiv måte å fjerne dekor. Man kan også benytte varmepistol.